Rabu, 28 Maret 2018

Tugas Bahasa Inggris Bisnis 2#

Name : Aditya Eka Pratama
NPM : 10114294
Kelas : 4KA10

  1. Modern humans, who first appeared about 600,000 years ago, ______________ Homo Sapiens

    a. Calling     b. Were called     c. They called      d. They were called

    Answer : c. Were called

    Reason: this sentence explain a past tense

  2. What year did you ….. university?
    a. graduate      b. graduate from       c.graduating       d. graduating from

    Answer : b. graduate from

    Reason : this sentence explain a past tense, so this predicate use v1

  3. An iron smelting forge ______________ ore into usable metals
    a. Melts      b. is melting          c. melting          d.should

    Answer : A. Melts

    Reason : this sentence explain a simple present ( the end of word have "s/es" )

  4. They ______ to US three times.
    a. Are        b. was         c. been         d. Have been

    Answer : Have been

    Reason : this sentence explain a present perfect (from a long time : three times)

  5. Mr. Postman delivers the mails to this office before 9 a.m. 
                                 A             B         C      D

    Answer :B. mails

    Reason : the word "delivers" is include to send many mail, so at word mail not add "s" at the end word.

  6.  A friend of mine which father is the manager of a company helped me to get a job.                                         A               B                                               C             D

    Answer : A. Which

    Reason : this word is not suitable to this condition

  7. The manager has finished working on the report last night, and now she will begin                                          A           B             C                                                                          to write the other proposal. 
          D

    Answer : B. Working

    Reason : this sentence should be "has finished manager's work"

  8.  While Maria was cleaned the room, her husband slept. 
        A                       B                                 C             D

    Answer : B. Was Cleaned

    Reason : this sentence should be was cleaning (past continous)